söndag 9 februari 2014

2 minuter med Community Entertainment

Fick ett tips om att kolla upp Community Entertainment på Börssnack. Det skulle tydligen vara ett bortglömt guldkorn. Tänkte bara dela med mig av vad jag hittade för att ge er en bild av ett typiskt bolag som man kan sålla bort på under en minut..

Bolaget sysslar med programvara för och genomföring av quiz- och frågesport, på internet och i tv. Man har tydligen något avtal med TV4 som gäller ett tv program.

Som lite kuriosa har man skrivit fel i årsredovisningen för 2012, och skrivit 2011 i bägge kolumnerna i resultaträkningen. Lite längre ner, i kassaflödesanalysen, har man glömt en 1:a i 2011 och bara skrivit 201.
Sedan 2009 har man haft ett år med positiv vinst, 2011 då man gjorde 0.002 kr per aktie i vinst. 2011 var antalet aktier 60 miljoner, idag är det 113 miljoner.
Allt detta kan man då köpa för priset 0.19 kr, vilket ger ett P/E tal på det enda vinståret på ca 90. Detta är inte medräknat utspädning, som då alltså är närmare 100%. Bolaget hade inte ens blivit waterboy i min startelva.

6 kommentarer:

 1. Köp för 19 öre och sälj för 20 så har du genast gjort ett klipp på över 5 %. Easy money!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja man ska nog inte underskatta lockelsen som sådana här investeringar medför för vissa.. Men den bästa affärsidén måste nog vara att göra som Belfort/DiCaprio och sälja dessa aktier till 50% courtage! Det vore något! En stor mun och ett gigantiskt självförtroende är allt som behövs :)

   Men det är sorgligt att folk faktiskt köper sånt här, när de har varit kloka nog att bestämma sig för att investera sina surt förvärvade slantar så hade de kunnat kasta pil på en börslista och sannolikt fått högre investeringskvalité.

   Radera
 2. Ännu bättre är ju de bolag som pendlar mellan 2 och 3 öre ;-) Nej men visst lockar det många. Man förlorar förmodligen mindre pengar om man köper trisslotter istället.

  Har inte sett vargfilmen än men får ta och göra det! Jag imponeras av folk som är så övertygande att de kan sälja skräp och luft till ockerpriser. Man kanske skulle satsa på astrologi, slagrutor eller homeopati istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min dröm är att sälja homeopatiska läkemedel mot elallergi.

   Radera
 3. Ibland skönt med bolag som går snabbt att analysera. ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, de flesta bolag i den här klassen går ju att sortera bort på namnet, eller möjligen på grundlag av var man hör talas om dem :)

   Radera